Mergado Pack

Támogatás és GYIK

Ne habozzon kapcsolatba

lépni velünk.

GYIK

Kapcsolatfelvétel

Hivatalos plugin támogatás

Mergado Pack Wordpress.org plugin támgatás

Kapcsolatfelvétel

Mergado Pack Opencart — A támogatás megszűnt

A PrestaShop modullal kapcsolatos kérdések esetén, használja a kapcsolatfelvételi űrlapot.

Az OpenCart-hoz készült Mergado Pack modul fejlesztése és technikai támogatása megszűnt. A modult a továbbiakban nem fejlesztjük és nem nyújtunk technikai támogatást.

 

 

Gyakran ismételt kérdések

Általános kérdések

Igen, ahhoz, hogy a modul helyesen működjön be kell állítania. Három egyszerű lépésben állíthatja be:

 1. a „Beállítások” lapon válassza ki, hogy mely nyelvi változatban és pénznemben szeretné létrehozni az XML feedet (vagy több feedet). Példa: cseh nyelv + CZK, szlovák nyelv + EUR, stb. (PrestaShopra és az Opencartra érvényes)
 2. a „Cron feladatok” lap hivatkozásokat tartalmaz az XML feed létrehozásához. Az egyszeri feed generáláshoz kattintson a gombra, és a feed létrejön (vagy újra generálja, ha már létezett). A rendszeres időközönkénti generálás automatizálásához másolja a linket, és állítsa be a azokat a webhostingjában a cron által futtatott feladatokra.
 3. az „XML feedek” lapon letöltheti az XML feedet, vagy a link segítségével új exportot hozhat létre a Mergadóban.

Az egyes hirdetési rendszerek beállításához ki kell tölteni a megfelelő API kulcsot vagy ID kódokat, és aktiválnia kell a modult.

Ha a modul telepítésével vagy a modul beállításaival kapcsolatosan lenne kérdése, forduljon a support csapatunkhoz a Kapcsolat oldalon, vagy írjon a mergado@mergado.hu címre.

Kérjük, csatolja az üzenethez:

 • a webáruház platformját és annak verzióját (PrestaShop, WP + WooCommerce, OpenCart)
 • a Mergado pack verzióját
 • a PHP verzióját

 • A WooCommerce Mergado Pack pluginja értesíti Önt az új verzióról, és csak a frissítést kell megerősítenie.
 • Az Opencart és Prestashop modul üzenetet jelenít meg az új verzióról. Ezután le kell töltenie a frissített modult a weboldalunkról.

 • WooCommerce — A Mergado Pack plugin letölthető a WordPress webáruház admin felületén található plugin könyvtárból vagy a WordPress.org tárolóból. Keresse ki a Mergado Pack-et.

  Ha manuálisan töltené le a bővítményt a tárolóból, lépjen a WordPress adminisztrációs felületre, Plugins -> Plugin telepítése menüpontra. Kattintson a bal felső sarokban a Plugin feltöltése gombra. 
 • OpenCart — a modul letölthető a hivatalos OpenCart Marketplace modulok könyvtárából. Keresse ki a Mergado Pack-et. A telepítőcsomag letöltése után lépjen az OpenCart adminisztrációban a Bővítmények -> Bővítménytelepítő oldalra, és töltse fel a telepítőcsomagot. Ezt követően alkalmazni kell a beállításokat. Lépjen a Bővítmények -> Szerkesztések oldalra, és kattintson a Frissítés gombra a jobb felső sarokban. 

 • PrestaShop - a modul letölthető a pack.mergado.hu/prestashop weboldalunkról. A telepítőcsomag letöltése után lépjen a PrestaShop adminisztrációs oldalára, Modulok -> Modulkezelő. Kattintson a jobb felső sarokban található Upload Module gombra, és töltse fel a telepítőcsomagot. A telepítés automatikusan megtörténik.

A modul ingyenes

A modulnak köszönhetően adatokat exportálhat PrestaShop webáruházból XML formátumbanMergado XML specifikációja szerint. Ezek az adatok a Mergado alkalázasában használhatóak fel, ahol több száz formátumba alakíthatóak át (olyan termék- és árösszehasonlító oldalak számára mint a Heureka, Zboží.cz, Glami…; olyan hirdetési rendszerek, mint az AdWords, a Facebook; ügyfelek számára bármilyen meghatározott formátumban; más e‑shop platformok, például a Shoptet).

Ezenkívül a Mergado Pack számos marketingfunkcióval rendelkezik, amelyek segítenek a hirdetések fejlesztésében. Integrált támogatása a Google Analytics, a Facebook Pixel, a Glami piXel, a Heureka és még sok más számára.

Igen, a Mergado Pack és minden funkciója INGYENES! De mindenképp érdemes kipróbálni a Mergado funkcióit. Próbálja ki 30 napig ingyen.

WooCommerce

A Cron ütemezett feladat a szerveren, ezért általában az webáruház webtárhelyén állítható be.

A WP Cron a WordPress betöltésekor végrehajtott műveletek. Valahányszor a weboldal betöltődik, ellenőrzi a WP Cron feladatait. Nem számít, hogy adminisztrációban vagy az interneten van‑e. Minden alkalommal, amikor a látogató betölt egy oldalt, a WordPress ellenőrzi, hogy kellett volna‑e bármilyen intézkedést végrehajtani.

Azonban általában nem ajánlott a WP Cron használata, amely hatással lehet a WordPress oldal sebességére, különösen alacsony forgalmú webhelyek esetén.

A WooCommerce Mergado Pack pluginja automatikusan ellenőrzi a legújabb verziókat, és ha van ilyen, akkor értesítést jelenít meg az adminisztrációban (a Menü → Plugin részben). A plugin telepítése után mindig megtudja, hogy elérhető‑e újabb verzió, új funkciókkal.

A plugint webáruházához a szokásos módon adhatja hozzá a WordPress adminisztrációjában található plugin könyvtárból vagy a WordPress.org adattárból. Majd keresse meg a Mergado Packet. Fent talál egy linket a modul manuális letöltésére.

Az webáruház adminisztrációjában lépjen a Pluginok > Plugin telepítése fülre, és keresse meg a Mergadót.

A plugin sikeres telepítése után kattintson a Plugin aktiválása gombra.

PrestaShop

Igen. A modult a PrestaShop 1.6+ / 1.7+ verzióra terveszték

Ugyanazokat a minimális rendszerkövetelményeket javasoljuk, mint a PrestaShop. A PrestaShop legújabb stabil verziója, a PHP 7.1‑es verzió.

 • Rendszer: Unix, Linux vagy Windows.
 • Webkiszolgáló: Apache Web Server 2.2 vagy újabb.
 • PHP: A PHP 7.1 vagy újabb verziót javasoljuk.
 • MySQL: minimum 5.6, legújabb verzió ajánlott.
 • RAM szerver: Minél több, annál jobb. Javasoljuk, hogy a szkript futtatásához (memory_​limit) legalább 256M memóriafoglalást állítson be.

Vessen egy pillantást a DevDocs PrestaShop rendszerkövetelményeire.

OpenCart

  

A telepítési folyamat szabványos, csakúgy, mint az Opencart többi moduljánál.

 1. A pack.mergado.hu/opencart oldalon töltse le az OpenCart modult.

   
 2. Lépjen az OpenCart adminisztrációjába. A baloldali menüből válassza az Installer lehetőséget az Extensions-ből. Itt kattintson az Upload gombra, feltölti a korábban letöltött fájlt és befejezzük a telepítést. 

   

 3. Ezután az Extensions-ból kattintsunk az Extensions-re, és a szűrőből válasszuk a Feeds lehetőséget. 

   

 4. Itt kiválasztjuk a Mergado Pack alkalmazást, és a zöld Install gombra kattintva telepítjük. Ezután kattintson a ceruza szimbólummal ellátott gombra és aktiváljuk. A beállítás mentéséhez kattintson a lemez gombra a képernyő jobb felső sarkában.

 5. Ahhoz, hogy a modult lássuk a baloldali menüben is, és könnyedén hozzáférjen, kattintson a narancssárga gombra a Modifications lapon a cache törléséhez. Ezután kattintson a kék gombra (Frissítés) és ezt követően megjelenik a Mergado modul a baloldali menüben.

A Mergado Pack az Opnecart 3. vagy újabb verzióihoz készült.

Ha a modul új verziója elérhető lesz, értesítés jelenik meg az adminisztrációban. Kérjük, töltse le a modul új verzióját erről az oldalról, és frissítse azt.

XML-feedek exportálása

Egyszerűen fogalmazva a Cron egy automatikus feladatindító, amely rendszeres időközönként elindítja a webáruház termékeit tartalmazó XML feed generálását. A Cron az Ön webtárhelyén állítható be. Tehát a Cron beállításához jelentkezzen be a webtárhelye adminisztrációjába ahol megtalálható lesz a Cron beállítás, szükség esetén forduljon a webtárhely kezelőjéhez.

További információt a cron feladatokról cikkünkben olvashat.

 

Az export fokozatos generálása jelentős javulást hozhat az export létrehozásában. Nagyobb adatmennyiség esetén problémák merültek fel a generálás során, és egyes esetekben az egész folyamat kudarccal végződött. A Mergado Pack ezért lehetőséget kínál arra, hogy megadja az egy generálás alatt létrejött termékek számát. Ez felgyorsítja, stabilizálja és csökkenti a sikertelen generálás esélyét.A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a feed több fájlban jön létre, amelyek a folyamat végén egyesülnek és egy komplett XML feed jön létre. 

Igen, a készleten lévő termékek számát az export a <STOCK_QUANTITY> elemben generálja.

Google Analytics

Igen, a Google Analtics adatokat küld a GA e‑kereskedelem és a továbbfejlesztett e‑kereskedelem statisztikáihoz. Először azonban mindkét funkciót aktiválnia kell a Mergado Pack beállításaiban, majd a Google Analytics szolgáltatásban.

Igen, elküldi. A változó neve currencyCode.

A multivaluta kereskedelem méréséről bővebben az angol nyelvű cikkben olvashat, a Multi-Currency Ecommerce Tracking in Google Analytics with GTM.

A Mergado Pack telepítése után lépjen a Hirdetési rendszerek > Google menüpontba. A Google Analytics szakaszban engedélyezze a funkciót, adja meg a mérési azonosítót, és szükség szerint aktiválja az e‑kereskedelmi mérési funkciókat.

Aktiválja a funkciót a Mergado Pack adminisztrációjában a Hirdetési rendszerek > Google > Google Analytics visszatérítések oldalon. Adja meg a Google Analytics mérési azonosítóját, és válassza ki, hogy mely rendelési státuszoknál küldje el a visszatérítést. Amint a megrendelés a kiválasztott állapotba kerül, a plugin automatikusan elküldi a visszatérítési információkat.

A visszatérítést a Google Analytics-be a megrendelés teljes összegében küldjük el.

Feliratkozás a hírlevélre

Pár kattintással megszerezheti a legfrissebb híreket az árösszehasonlító oldalak világából, tippeket a hasznos szolgáltatásokról vagy eszközökről, valamint útmutatásokat a Mergadóval történő hirdetésekről.