Mergado Pack a PrestaShop számára

INGYENES modul a PrestaShop 1.6 és 1.7 számára, amely könnyen összeköti webáruházát az e‑kereskedelem világával

Funkciók

Mergado Pack PrestaShop modul

Ingyenes modul
Multistore támogatás
Exportálási funkciók
Mergado XML termék feed  i
Mergado XML kategória feed  i
Mergado XML analitikus feed  i
Tételenkénti exportálás  i
Hirdetési rendszerek
Google Analytics-címke
Google Analytics automatikus visszatérítés  i
Google Ads konverziókövetés
Google Ads remarketing-címke
Google Ügyfélvélemények  i
Google Tag Manager
Facebook Pixel
GLAMI piXel
GLAMI TOP
Heureka konverziókövetés
Heureka elérhetőségi feed
Árukereső Megbízható Bolt Program  i
Heureka Trusted shop
Kelkoo konverziókövetés
Sklik konverziókövetés
Sklik retargeting-címke
Zboží.cz konverziókövetés
Biano pixel
Etarget
Najnakup.sk
Pricemania.sk

A Mergado Pack ingyenes moduljának köszönhetően időt takaríthat meg és tökéletesítheti marketing szolgáltatásait. 

Nincs szükség programozásra, csak telepítse és állítsa be. Kérdés esetén forduljon a support csapatunkhoz.

Exportálja termékeit és alakítsa több száz formátumban a Mergado segítségével

Bővítse a marketingcsatornák hálózatát. A Mergado segítségével XML feedet hozhat létre több száz különböző árösszehasonlító és marketingcsatorna számára.

Hirdessen webáruházával a legnagyobb marketing portálokon

Szeretné nyomon követni Google-hirdetéseit, implementálni a Facebook Pixelt vagy más marketing szkripteket? Csak töltse ki az ID kódokat a beviteli mezőkben, aktiválja őket, és a szkriptek teszik a dolgukat.

Verzió:
3.4.3
Utolsó frissítés:
11.12.2023
Támogatott verzió:
1.6.1+, 1.7+, 8+
Minimális PHP verzió:
7.1+
Nyelv:
EN, CS, SK, PL, HU
Értékelés:

A Mergadóhoz való csatlakozással több lehetőséghez juthat

A Mergado alkalmazás segítségével egyetlen exportot több száz formátumra alakíthat át.

Próbálja ki 30 napig ingyen

Video tutorial Mergado Pack for PrestaShop

Funkciók leírása

A PrestaShop Mergado Pack modulja segít az árösszehasonlító oldalak számára jobb XML fájlt létrehozni azáltal, hogy a PrestaShop webáruházából exportált termék feedet a Mergado XML specifikáció szerint hozza létre. A feed ezután több száz más formátumba  alakítható át a Mergado  segítségével (olyan rendszerekre mint a Shopping.com, AdWords, Facebook, GLAMI, Heureka és még sok más).

A Mergado Pack lehetővé teszi a konverziókövetés és remarketing egyszerű implementálását a Google Ads számára.

A modul továbbá lehetővé teszi a Google Tag Manager implementálását, beleértve az adatréteget az e‑kereskedelem számára. Ez az eszköz összegyűjti egy adott projekt összes szkriptjét, amelyet közvetlenül beállíthat benne.

Végezetül pedig lehetővé teszi a Google Analytics telepítését, amely a látogatottság mérésére és a weboldalt látogató ügyfelek viselkedésének mélyebb megértésére szolgálhat.

A Mergado Pack támogatja a Facebook Pixel implementációját. Ez a webáruházban található JavaScript-kód lehetővé teszi a Facebookon történő hirdetési kampányok felhasználó csoportjainak mérését, optimalizálást és összeállítását. Ezen szolgáltatás révén megtudhatja, hogy az ügyfél milyen műveleteket hajt végre az Ön weboldalán. Ez az információ pedig segít hatékonyabb hirdetési kampányok létrehozásában a Facebookon.

A Mergado Pack lehetővé teszi a Heureka vásárlási konverziókövetés implementációját, valamint az Ověřeno zákazníky (Megbízható bolt) szkript aktiválását és a termék elérhetőségi feed létrehozását. A konverziókövetés segítségével megállapítható mely kategóriák és termékek eredményesek, és hol szerezhet még több vásárlót. Az Ověřeno zákazníky szolgáltatásban kapott vélemények/​​értékelések erősítik webáruháza megbízhatóságát. Az elérhetőségi feednek köszönhetően mindig részletes információja lesz a termékek elérhetőségéről.

A Mergado Pack támogatja a GLAMI piXel és a GLAMI TOP szolgáltatás implementációját. A GLAMI piXel eszköznek köszönhetően megtudhatja, hogy az ügyfél milyen műveleteket hajt végre az Ön weboldalán. A GLAMI TOP az értékelések implementálására szolgál, amelyet a vásárlási folyamat végén jelenít meg.

A Mergado Pack támogatja a Zboží.cz konverziókövetés implementációját. Lehetővé teszi a bolti vásárlások korlátozott konverziókövetését, valamint a standard verziót. A Pack továbbá támogatja az Sklik konverziókövetés és a remarketing kód implementációját is. Az Sklik konverziókövetéséhez rögzített konverziós értéket is beállítható.

A Mergado Pack támogatja a Biano Pixel szolgáltatás implementációját. Ez az eszköz lehetővé teszi a webáruházak számára, hogy testre szabják a termékek megjelenítését a vásárlók preferenciái alapján.

A Mergado Pack támogatja a NajnNakup.sk árösszehasonlító által kiállított tanúsítványt amely a vásárlók pozitív értékelései alapján kapható. A webáruház és a szolgáltatás összekapcsolását egy modult biztosítja amely gondoskodik arról, hogy a megvalósult megrendelések adatai a webáruházból a NajNakup portálra kerüljön.

A Mergado Pack lehetővé teszi a Pricemania widget implementációját, amely tájékoztat a vásárlási elégedettségről, és ezáltal növeli a webáruház hitelességét.

A Mergado Pack támogatja az eTarget követőkód implementációját. Ennek köszönhetően nyomon követheti és értékelheti az eTarget hirdetési kampányait. Ismerje meg az eTarget kampányaiból érkező ügyfelek arányát és a befektetés megtérülését.

A Mergado Pack támogatja a Kelkoo termék-összehasonlító az eladásokat mérő eszköz implementációját. 

Az Árukereső Megbízható Bolt program lehetővé teszi a vásárlói vélemények gyűjtését az Árukereső számára. A szolgáltatás a megrendelés utolsó lépésében a vásárló beleegyezésével egy kérdőívet küld ki. Ha egy webáruház elér egy bizonyos számú pozitív véleményt, egy webes alkalmazást (widget) helyezhet el webáruházában.

Az Árukereső 2004 óta van jelen a magyar piacon. A Megbízható Bolt szolgáltás 2009-től érhető el az Árukeresőn. Célja az online vásárlások megbízhatóságának és hitelességének javítása.

Gyakran ismételt kérdések

A modulnak köszönhetően adatokat exportálhat PrestaShop webáruházból XML formátumbanMergado XML specifikációja szerint. Ezek az adatok a Mergado alkalázasában használhatóak fel, ahol több száz formátumba alakíthatóak át (olyan termék- és árösszehasonlító oldalak számára mint a Heureka, Zboží.cz, Glami…; olyan hirdetési rendszerek, mint az AdWords, a Facebook; ügyfelek számára bármilyen meghatározott formátumban; más e‑shop platformok, például a Shoptet). Ezenkívül a Mergado Pack számos marketingfunkcióval rendelkezik, amelyek segítenek a hirdetések fejlesztésében. Integrált támogatása a Google Analytics, a Facebook Pixel, a Glami piXel, a Heureka és még sok más számára.

A modul ingyenes

A modult a szokásos módon kell hozzáadni a webáruházhoz, mint a többi modult. Fent található egy link a modul letöltéséhez és egy telepítési útmutató.

Ugyanazokat a minimális rendszerkövetelményeket javasoljuk, mint a PrestaShop. A PrestaShop legújabb stabil verziója, a PHP 7.1‑es verzió.

 • Rendszer: Unix, Linux vagy Windows.
 • Webkiszolgáló: Apache Web Server 2.2 vagy újabb.
 • PHP: A PHP 7.1 vagy újabb verziót javasoljuk.
 • MySQL: minimum 5.6, legújabb verzió ajánlott.
 • RAM szerver: Minél több, annál jobb. Javasoljuk, hogy a szkript futtatásához (memory_​limit) legalább 256M memóriafoglalást állítson be.

Vessen egy pillantást a DevDocs PrestaShop rendszerkövetelményeire.

Ha a modul telepítésével vagy a modul beállításaival kapcsolatosan lenne kérdése, forduljon a support csapatunkhoz a Kapcsolat oldalon, vagy írjon a mergado@mergado.hu címre.

Kérjük, csatolja az üzenethez:

 • a webáruház platformját és annak verzióját (PrestaShop, WP + WooCommerce, OpenCart)
 • a Mergado pack verzióját
 • a PHP verzióját

Hállásak leszünk, ha jelezi ezt nekünk a Kapcsolat oldalunkon vagy a mergado@mergado.hu címen keresztül

Kérjük, csatolja az üzenethez:

 • a webáruház platformját és annak verzióját (PrestaShop, WP + WooCommerce, OpenCart)
 • a Mergado pack verzióját
 • a PHP verzióját

Ha a modul új verziója elérhető lesz, értesítés jelenik meg az adminisztrációban. Kérjük, töltse le a modul új verzióját erről az oldalról, és frissítse azt.

Igen. A modult a PrestaShop 1.6 / 1.7+ verzióra terveszték

Export beállítása

 1. A Beállításokban válassza ki, hogy mit szeretne exportálni – adja meg a nyelv és a valuta kombinációját.

  Nagyobb számú termék esetén, vagy általában a generálással kapcsolatos problémák esetén megszabhat egy limitet, amelynek köszönhetően az export tételenként fog létrejönni. A PrestaShopban konkrét kritériumokat is kiválaszthat – láthatóság beállitása (a katalógusban vagy csak az áruházi keresésben) valamint a termék a kategória vagy az analitikus feed aktiválását.

   

 2. A második menüpontban beállíthatja a Cron feladatokat. Itt megtalálható a Cron URL címek listáját, amelyet kimásol és behelyezhet a feladatkezelőbe.

  További információt a Cron feladatokról cikkünkben találhat. 
 3. Ezután az XML feed oldalon megtalálható lesz a már legalább egyszer létrehozott feedek listájában. Ahhoz, hogy a feed itt a PrestaShop felületén is elérhető legyen, a Cron feladatok oldalra kell lépni és manuálisan kell létrehoznia a feedet.

Egyszerűen fogalmazva a Cron egy automatikus feladatindító, amely rendszeres időközönként elindítja a webáruház termékeit tartalmazó XML feed generálását. A Cron az Ön webtárhelyén állítható be. Tehát a Cron beállításához jelentkezzen be a webtárhelye adminisztrációjába ahol megtalálható lesz a Cron beállítás, szükség esetén forduljon a webtárhely kezelőjéhez.

További információt a cron feladatokról cikkünkben olvashat.

 

Az export fokozatos generálása jelentős javulást hozhat az export létrehozásában. Nagyobb adatmennyiség esetén problémák merültek fel a generálás során, és egyes esetekben az egész folyamat kudarccal végződött. A Mergado Pack ezért lehetőséget kínál arra, hogy megadja az egy generálás alatt létrejött termékek számát. Ez felgyorsítja, stabilizálja és csökkenti a sikertelen generálás esélyét.A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a feed több fájlban jön létre, amelyek a folyamat végén egyesülnek és egy komplett XML feed jön létre.

Hirdetési rendszerek

A remarketing és további szkriptek beállítását az adminisztráció felületen lévő Hirdetési rendszerek lapon állíthatóak be. Itt almenüket találhat olyan csoportokkal, mint a Google, Facebook, Heureka, Glami, Seznam, stb.

Minden blokkhoz és beviteli mezőhöz talál magyarázatot, amely információt tartalmaz arról, hogyan kell megfelelően aktiválni a funkciót.

Igen, a Google Analtics adatokat küld a GA e‑kereskedelem és a továbbfejlesztett e‑kereskedelem statisztikáihoz. Először azonban mindkét funkciót aktiválnia kell a Mergado Pack beállításaiban, majd a Google Analytics szolgáltatásban.

Igen, a Mergado Pack GTM implementációja tartalmaz adatréteget. A specifikáció megegyezik a fejlett Google Analytics e‑kereskedelemmel. Enhanced Ecommerce (UA) Developer Guide.

Igen, elküldi. A változó neve currencyCode.

A multivaluta kereskedelem méréséről bővebben az angol nyelvű cikkben olvashat, a Multi-Currency Ecommerce Tracking in Google Analytics with GTM.

Ingyenes műszaki támogatás

Ha tanácsra lenne szüksége a modul telepítésével vagy beállításával kapcsolatban, vagy visszajelzést szeretne adni nekünk, ne habozzon használni vitafórumunkat, ahol technikai támogatásunkon kívül más PrestaShop felhasználók közösségét is megtalálhatja.

 

Fórumunk jelenleg cseh és angol nyelvű változata érhető el. Ezenkívül felveheti velünk a kapcsolatot a mergado@mergado.hu e‑mail címen, vagy írjon nekünk űrlapunkon keresztül.

Feliratkozás a hírlevélre

Pár kattintással megszerezheti a legfrissebb híreket az árösszehasonlító oldalak világából, tippeket a hasznos szolgáltatásokról vagy eszközökről, valamint útmutatásokat a Mergadóval történő hirdetésekről.